Collectief Pensioen

Een werkgever is, tenzij de verplichting voortvloeit uit de CAO, niet verplicht om een collectief pensioen aan te bieden. Veel werknemers vinden pensioen echter een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Uit onderzoek blijkt dat drie van de vier Nederlandse werknemers met een pensioenregeling het waarderen dat hun werkgever automatisch een pensioenregeling aanbiedt. Zij vinden het fijn dat ze verplicht pensioen opbouwen bij hun baas en dat niet zelf hoeven te regelen. Als werkgever is dit de mogelijkheid om je te onderscheiden in de markt en te laten zien dat goed werkgeverschap en zorg voor de werknemer belangrijk voor je is. Met een collectieve regeling regel je een gezonde financiële toekomst voor je werknemers!

Een collectief pensioen is echter een arbeidsvoorwaarde met ingewikkelde wet- en regelgeving, hetgeen het maken van keuzes lastig maakt. Het is daarom verstandig en naar onze mening zelfs noodzakelijk om je goed te laten adviseren over je pensioenregeling. Dit geldt voor zowel het opstarten als het onderhoud van de regeling. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt, geen onnodige risico’s loopt en je medewerkers de pensioenregeling krijgen die zij verdienen.

Een pensioen kan al aangeboden worden vanaf één werknemer en is dus niet alleen van toepassing voor ‘grote’ bedrijven. Als werkgever bepaal je hoe de pensioenregeling er uit ziet, tegen welke kosten en welke keuzes werknemers zelf mogen maken. 

Je onafhankelijke pensioenadviseur

Niet iedere adviseur mag adviseren over pensioen. De Wet Financieel Toezicht stelt hier strenge eisen aan, zodat je verzekerd bent van een adviseur die je deskundig begeleidt in dit adviesgevoelige traject. In Nederland zijn er bij benadering slechts 1.000 kantoren waar je terecht kunt, waarvan wij er één zijn. Wij zijn niet gebonden zijn aan verzekeraars, pensioenfondsen of andere financiële instellingen, dus kunnen je 100% objectief adviseren over de best passende pensioenregeling voor je bedrijf en medewerkers. Of je nu 1 werknemer hebt of honderden. 

munt geld

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Op basis van een uitgebreide inventarisatie beoordelen we samen met jou welke (verzekerings)oplossingen en dienstverlening het beste aansluiten bij de wensen, behoeften en financiële mogelijkheden van je bedrijf. 

Je krijgt antwoord op vragen zoals:

  • Hoe start ik een collectieve pensioenregeling op en bij wie?
  • Hoe houd ik mijn werknemers op de hoogte van allerlei wijzigingen?
  • Vormt een collectieve pensioenregeling een waardevolle arbeidsvoorwaarde voor onze werknemers?
  • Mijn collectieve pensioencontract loopt af. Kan ik nu overstappen naar een andere aanbieder?
  • Is mijn pensioenregeling wel marktconform?

Natuurlijk helpen wij je ook bij de implementatie en zorgen wij voor een goede pensioencommunicatie richting je medewerkers. Maar ook in de nazorg kun je op ons rekenen. We regelen bijvoorbeeld al het papierwerk dat komt kijken bij een nieuwe pensioenregeling en houden een gedetailleerde pensioenadministratie voor je bij. 

Second opinion bestaande collectieve pensioenregeling

Heb je al een pensioenregeling? Dan kunnen wij die in totaliteit of per deelgebied analyseren en hierover vervolgens concreet advies uitbrengen. Daarbij kijken wij bijvoorbeeld naar: de basis pensioenregeling, de keuzemodules, de beheersbaarheid van de kosten, de risico’s, de optimalisatiemogelijkheden en de communicatie aan de medewerkers. Ook kunnen wij je helpen bij een contractverlening, een second opinion van het werkgeverspensioen of een 100% onafhankelijke prijsvergelijking maken.

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je informatie over onze dienstverlening. 

Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

bedrijfs logo
Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:30

Kantoorgegevens

AFM

12005765
Kifid 300.003028
KVK 28106186
Volg ons op Instagram en LinkedIn
Deel deze pagina
© Dutch media lab